Bug 92551 - ACPI PCC probe failed.
Summary: ACPI PCC probe failed.
Status: CLOSED MOVED
Alias: None
Product: ACPI
Classification: Unclassified
Component: Other (show other bugs)
Hardware: All Linux
: P1 normal
Assignee: acpi_other
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-02-03 10:26 UTC by Cristian Aravena Romero
Modified: 2016-09-20 15:08 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Kernel Version: 3.19-rc7
Tree: Mainline
Regression: No


Attachments
My dmesg (65.28 KB, text/plain)
2015-02-03 10:26 UTC, Cristian Aravena Romero
Details
lspci -vvnn (8.63 KB, text/plain)
2015-02-03 10:27 UTC, Cristian Aravena Romero
Details
acpidump.txt (235.21 KB, text/plain)
2015-02-06 13:00 UTC, Cristian Aravena Romero
Details

Description Cristian Aravena Romero 2015-02-03 10:26:40 UTC
Created attachment 165651 [details]
My dmesg

dmesg:
[    1.293820] ACPI PCC probe failed.
Comment 1 Cristian Aravena Romero 2015-02-03 10:27:10 UTC
Created attachment 165661 [details]
lspci -vvnn
Comment 2 Aaron Lu 2015-02-06 05:46:58 UTC
Unfortunately, the ACPI PCC author Ashwin Chaugule <ashwin.chaugule@linaro.org> didn't register on kernel bugzilla so we can't assign this bug to him. I suggest you sent him/her an email and CC linux-acpi mailing list about this problem.

BTW, please attach your acpidump, that would be useful:
# acpidump > acpidump.txt
Comment 3 Cristian Aravena Romero 2015-02-06 13:00:08 UTC
Created attachment 166011 [details]
acpidump.txt
Comment 4 info 2015-02-13 09:56:34 UTC
I can't boot into the system on 3.19 to get the acpidump as you suggest, but would doing it on 3.18 be ok?
Comment 5 info 2015-02-13 10:00:48 UTC
Here is the dump (taken on 3.13): http://paste.debian.net/plainh/ac2bd14b/
Comment 7 info 2015-02-13 10:10:09 UTC
Sorry, I pasted here by mistake, I was meant to post in https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=93171
Comment 8 dino99 2015-02-13 13:15:43 UTC
i can confirm that issue with the final 3.19 kernel (ubuntu vivid i386) running a q9550 cpu on an old mobo asus pw5dh (so maybe my hardware does not have the needed specs)

from journalctl:
.....
 PCCT header not found.
 ACPI PCC probe failed.
Comment 9 Aaron Lu 2015-02-15 01:52:59 UTC
As I said, the ACPI PCC author Ashwin Chaugule <ashwin.chaugule@linaro.org> didn't register on kernel bugzilla so we can't assign this bug to him. Please write to him and cc linux-acpi mailing list about this problem. You can point him about this bug of course for the information you have provided.

I don't find a proper status for this bug so I'll just keep it as is.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.