Bug 4998 - "init 0" causes reset between 2.6.12 and 2.6.13-rc1
"init 0" causes reset between 2.6.12 and 2.6.13-rc1
Status: REJECTED UNREPRODUCIBLE
Product: ACPI
Classification: Unclassified
Component: Power-Off
i386 Linux
: P2 normal
Assigned To: acpi_power-sleep-wake
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-08-04 22:00 UTC by Martin Mokrejs
Modified: 2005-08-14 21:30 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Kernel Version: 2.6.13-rc5-git2
Tree: Mainline
Regression: ---


Attachments

Description Martin Mokrejs 2005-08-04 22:00:32 UTC
Most recent kernel where this bug did not occur: 2.6.12
Distribution: Gentoo
Hardware Environment: ASUS P4C800E-Deluxe, BIOS 1.19
Software Environment:

Still broken in 2.6.13-rc5-git2.

Problem Description:

Doing "init 0" turns the power off but the power comes up immediately again.
Is not fixed by turning wither on or off kexec, nor hangcheck timer.
It was reported on lkml under thread "init 0 stopped working" and confirmed on
ASUS P4P800, BIOS 1.19 whereas 2.6.12.1 works good.

Maybe it is related to this (or same):
<quote>

Check message with subject:
[2.6.12-git8] ACPI shutdown fails to power off machine
http://marc.theaimsgroup.com/?l=linux-kernel&m=112094139204799&w=2

So it seems there are more boxes out there suffering from the same 
problem I reported some days ago
</quote>

Steps to reproduce:
Comment 1 Martin Mokrejs 2005-08-04 22:02:42 UTC
michal.k.k.piotrowski@gmail.com reported that on the P4P800 machine on lkml, but
is not registered in bugzilla so cannot be Cc:ed. :(
Comment 2 Martin Mokrejs 2005-08-06 14:23:41 UTC
Fixed in 2.6.13.rc5-git4 or at least two attempts worked so far.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.