Bug 197737 - No sound from speakers or headphones, Sony Vaio SVS13A1C5E, Codec: Realtek ALC275
Summary: No sound from speakers or headphones, Sony Vaio SVS13A1C5E, Codec: Realtek AL...
Status: NEW
Alias: None
Product: Drivers
Classification: Unclassified
Component: Sound(ALSA) (show other bugs)
Hardware: Intel Linux
: P1 normal
Assignee: Jaroslav Kysela
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2017-11-03 14:20 UTC by Daniel Borges
Modified: 2017-11-08 12:26 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Kernel Version: 4.10.0-38-generic
Tree: Mainline
Regression: No


Attachments
Test fix patch (1.17 KB, patch)
2017-11-08 10:59 UTC, Takashi Iwai
Details | Diff

Description Daniel Borges 2017-11-03 14:20:29 UTC
Sound works after a cold boot but not after a reboot from windows.

Working also-info: http://www.alsa-project.org/db/?f=6de45fba127bbd61bca6a59c06c0d8a765802326
Broken alsa-info: http://www.alsa-project.org/db/?f=2ef1a797d559ddea9dc60c24484f44de752b6075

Bug is fixed by early patching with:
[codec]
0x10ec0275 0x104d6400 0

[verb]
0x01 0x716 0x00
0x01 0x717 0x00
0x01 0x715 0x00
Comment 1 Takashi Iwai 2017-11-07 12:58:28 UTC
Could you check whether it hits with the latest kernel (4.13.x), too?
Just to be sure.
Comment 2 Takashi Iwai 2017-11-08 10:59:33 UTC
And please try the patch below.  It's from Realtek for the potential fix.
Comment 3 Takashi Iwai 2017-11-08 10:59:57 UTC
Created attachment 260563 [details]
Test fix patch
Comment 4 Daniel Borges 2017-11-08 12:26:28 UTC
Bug is still happening with 4.13.11 from http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.13.11/

I will try to patch and build a kernel this week-end and let you know.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.