Bug 204599

Summary: amdgpu: RX 560 randomly hangs with kernel >= 5.1
Product: Drivers Reporter: Evgeny Shvits (tony.darko)
Component: Video(DRI - non Intel)Assignee: drivers_video-dri
Status: RESOLVED CODE_FIX    
Severity: high CC: alexdeucher
Priority: P1    
Hardware: x86-64   
OS: Linux   
Kernel Version: 5.2.8 Tree: Mainline
Regression: Yes
Attachments: dmesg with hang on 5.2.8 kernel
dmesg hang on 5.2.2
dmidecode
dmesg 5.2.8 after clean boot

Description Evgeny Shvits 2019-08-16 19:38:57 UTC
I have hybrid graphics on Lenovo Ideapad 720 laptop (Intel i7 8550U and AMD RX 560), use amdgpu and i have randomly hangs with kernels > 5.0.13.

AMDGPU hangs on laptop returned from hibernate, but on latest time i go to 5.2.8 and now AMDGPU hangs on normal work (only suspend to ram, without hibenates).

# lscpi -v:
01:00.0 Display controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Baffin [Radeon RX 460/560D / Pro 450/455/460/555/555X/560/560X] (rev e0)
	Subsystem: Lenovo Baffin [Radeon RX 460/560D / Pro 450/455/460/555/555X/560/560X]
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 127
	Memory at a0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
	Memory at b0000000 (64-bit, prefetchable) [size=2M]
	I/O ports at d000 [size=256]
	Memory at d1300000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256K]
	Expansion ROM at d1340000 [disabled] [size=128K]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: amdgpu
	Kernel modules: amdgpu
Comment 1 Evgeny Shvits 2019-08-16 19:40:06 UTC
Created attachment 284463 [details]
dmesg with hang on 5.2.8 kernel
Comment 2 Evgeny Shvits 2019-08-16 19:40:36 UTC
Created attachment 284465 [details]
dmesg hang on 5.2.2
Comment 3 Evgeny Shvits 2019-08-16 19:41:26 UTC
Created attachment 284467 [details]
dmidecode
Comment 4 Evgeny Shvits 2019-08-16 20:14:48 UTC
Created attachment 284469 [details]
dmesg 5.2.8 after clean boot

run "darktable" application what use OpenCL
Comment 5 Alex Deucher 2019-08-18 18:23:24 UTC
Can you bisect?
Comment 6 Evgeny Shvits 2019-08-18 18:30:51 UTC
I started bisect, but found that I was using an outdated version of the OpenCL libs from amdgpu-pro :(
After updating libs randomly hangs was stopped.

Another problem with return from hibernate i will testining and will open new ticket if bug exists.

Please close this bug, i'm sorry for my carelessness.